Reform kaják II.

Roston sült patisszon barnarizzsel és salátával

Azt előre leszögezem, hogy nem ez az elképzelhető legegészségesebb étel, de időnként aztért az asztalra kerülhet, no és nem mellesleg nagyon finom! :)

Ma reggel két gyönyörű csillagtök várt a konyhában, és kerestem hozzá egy receptet. Nagyjából így nézett ki a dolog:
A tököket félbevágtam, kiszedtem a magokat, majd fél centis szeletekre vágtam és szeletenként meghámoztam. Sóztam, borsoztam, majd azonnal, mielőtt levet eresztett volna, pár csepp olajban megsütöttem. Ilyenformán adagonként kellett fűszerezni, mivel a sótól pillanatok alatt levet ereszt. Addig kell sütni mindkét oldalát, míg a villát könnyedén át lehet szúrni rajta. Kipróbáltam mézes-mustáros fűszerkeverékkel, pirospaprikával... így is, úgy is jó. Legközelebb megpróbálom tepsiben.

Köretként barnarizst főztem. Kevés olajban és vízban megdinszteltem egy fej apróra vágott hagymát, a leöblített, kiválogatott rizst ráöntöttem és egy kicsit pirítgattam, majd 2,5-szeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóval, vegetával ízesítettem. Miután felforrt, kisebb lángon lefedve kb 40 percig főztem, majd levettem a tűzről és bebugyoláltam. Szerény véleményem szerint olyan lett, amilyennek egy barnarizsnek lennie kell! ;)

Mellé saláta készült:
gyalult káposzta
reszelt sárgarépa
paradicsom
petrezselyem zöldje 
olaj

 Ptóbáljátok ki!

posted under |

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments