Diéta a láthatáron

Tudom, tudom. Mostanában megint nagyon elhanyagoltam a blogomat. (Nem, mintha tömeges tüntetést tartottak volna az olvasóim emiatt...) 
Ami azt illeti, ezer dolgom van. Tanulok a nyelvvizsgára és próbálom írni a szakdolgozatomat, blabla... Viszont az utóbbi időkben vannak új kreatív elfoglaltságaim is. Kezdődött a kesztyűkötéssel, amiből el is adtam néhányat a Meskán, aztán beleszerettem a természetes kozmetikumokba, és magam is elkezdtem gyártani testápoló krémeket. De erről majd később írok külön.
Amiről viszont most szeretnék beszámolni, az jobban kapcsolódik a blogom témájához.
A téli szünetben sajnos eléggé ellustultam, ami kb mostanáig masszívan kitartott. Elhanyagoltam a mozgást, de legalább többet ettem, mint kellett volna... :S Ennek köszönhetően elkezdtek szépen visszamászni rám az eddig leadott kilók. De jelentem, most megint felvettem a harcot! :D
Anyuval elhatároztuk, hogy új diétát vezetünk be. Igazából csak a neve diéta, a miheztartás végett, de életvitel-szerűen szeretnénk követni. Rita gabonadiétája ihlette (amiről még fogok pontosabban tájékozódni!). Nos, egyelőre nem jártunk utána olyan nagyon a részleteknek, inkább belevágtunk eddigi tudásunk alapján.
A terv - eddig - a következő:
- napi kétszeri étkezés, délelőtt 10-11 körül és délután 4-5 körül
- minden étkezés alapja a teljesértékű főtt (vagy Kolláth-módon áztatott) gabona
- reggel friss és aszalt gyümölcs társul hozzá, kevés olajos maggal
- délben egy nagy tál nyers saláta, kevés főtt zöldség és hüvelyes (utóbbi mama éppen aktuális főztje)
- nincs nasi, cukor, csoki, édesség, stb
- kevés hidegen sajtolt olaj
- sok-sok víz

Tegnap kezdtük. Reggel Kolláth-féle zabpehely volt gyümölcsökkel, délben főtt zabpehely paradicsom-paprika-retek-káposzta-olívaolaj-só összeállítású salátával, és mama főztjéből egy kevés tökfőzelék lecsóval. Az elv, hogy, ha az étkezés elején megeszed a nagy adag salátát, attól szinte jóllaksz és nyugodtan eheted a(z egyébként teljesen vegán és zsírszegény) főtt ételt, mert úgysem fér beléd sok. Másrészt ezzel a módszerrel nem kell visszautasítanunk mama csodálatos főztjét, de mégsem hízunk tőle. (Reméljük.)

Ma reggel árpakása volt. Hát... nem hiszem, hogy létezik ennél finomabb valami. Pláne, hogy tudom, mennyire egészséges! Egy kevés szójatej került bele, hogy krémes legyen, és narancs, mandarin, banán volt hozzá. Még annyit fogunk tökéletesíteni rajta, hogy megpróbálunk hántolatlan árpát venni. Tudja valaki, hogy hol lehet ilyet kapni? 

Anyu küldött egy cikket az árpáról, nagyon érdemes elolvasni:
Őszintén szólva nagy reményeket fűzök ehhez a diétához. Az egy dolog, hogy a teljes értékű gabonákkal rengeteg hasznos anyag kerül a szervezetbe. De a fogyást inkább a kétszeri, odafigyelt étkezés segíti, ezt pedig számomra pillanatnyilag könnyebb úgy, hogy diétának nevezem és konkrét szabályai vannak. Ha valakinek van hasonló tapasztalata, szeretettel várom! :)

posted under |

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments