Ja, és tornázom is

Bizony! Kb fél évvel ezelőtt elkezdett fájni a lábam a térdhajlatnál. Iszonyú volt. Mikor rám jött a fájdalom, alig bírtam lábra állni. Anyuval kisütöttük, hogy valószínűleg a gerincemtől eredhet a probléma, mert akkoriban (is) nagyon sokat ültem. Mondanom sem kell, teljesen bepánikoltam. Arra jutottam, hogy gerinctornára van szükségem. Anyu mutatott néhány gyakorlatot, ami neki bevált - sajnos neki is voltak ilyen jellegű gondjai. De ez kevésnek tűnt, így az interneten kerestem egy gyakorlatsort. Szégyen-nem szégyen, huszonéves létemre ötven év felettieknek való gerinctornát kezdtem el. (Azért megnéznék egy ötvenen felülit, aki ezt a gyakorlatsort végigcsinálja...) Minden nap tornáztam reggel és este. Három héten belül nem csak teljesen elmúlt a fájdalom, de a hátam sem fájt (korábban néha az is szokott), és elkezdtem izmosodni. Ahogy eljött a nyár, majd az ősz, kicsit elmaradoztak a tornák.
Mostanában megint elővettem, de nem csak ezt. Van két tornás könyvünk. Az egyik a Callanetics, amit évekkel ezelőtt Anyu gyakorolt rendszeresen, a másik egy hozzá hasonló, a neve Cantienica. Múlt hétvégén a két könyvből összeválogattam a kedvenc gyakorlataimat, és a gerinctornával kiegészítve tornáztam vasárnaptól kezdve minden nap. Nagy élmény volt, hogy minden alkalommal egyre több hasizomgyakorlat végrehajtására voltam képes. Minden nap jól esett, ahogy a tornagyakorlatok átmozgatták minden tagomat, csak azért voltam kissé csalódott, hogy egy szemernyi izomlázam sem volt. (Persze közben rájöttem, hogy azért, mert rengeteg nyújtó gyakorlatot végeztem, ami egyébként teljesen jó és hasznos.) De ekkor jött a kutyára a dér! Szerdán hazajöttem és tegnap már együtt tornáztunk Anyuval. Arra gondoltam, most vegyük végig a Callanetics gyakorlatait, hiszen azok ismerősebbek Anyunak. Rá kellett jönnöm, hogy a válogatásomból pont azokat a gyakorlatokat felejtettem ki, melyeket aztán hiányoltam is: a jó kis izomlázcsináló fenékizom erősítőket. A vágyva vágyott izomlázat tehát megkaptam. Csupán az a baj vele, hogy miután eltöltött azzal a jó érzéssel, hogy vannak izmaim, sőt, erősödnek, nem lehet hatályon kívül helyezni. Nade sebaj! Kutyaharapást szőrével! Ma megint végigtornáztuk.
Egyébként látható is a hatása a tornának: a zsírpárnácskák kezdenek apadni. Remélem, heteken belül szolgálhatok előtte-utána képekkel is. Addig is marad a verbális érzékeltetés.
Azért arra bátorítok minden fogyókúrázót és egészségesen-élni-akarót, hogy tornázzon! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments