Blog újratöltve - dokinál jártam

Sikeres, de nem elég kitartó, és sikertelen diétás/életmódváltós kísérleteim után ezúttal komolyan elszántam magam egy átfogó változásra. Elmentem egy orvoshoz, aki úgy gyógyít, hogy étrendet ír elő a betegeknek. Talán furcsának tűnik, mert nem vagyok beteg, csak le kellene dobnom egy pár (jópár) kilót, ami tulajdonképpen magamtól is működött... A helyzet viszont nem ilyen egyszerű. Azért vannak rajtam ezek a plusz kilók, mert a szervezetemben elromlott valami, nem úgy működik, ahogy kellene. Elmagyarázta nekem részletesen és szakszerűen, de mivel nem értek hozzá, csak konyhanyelven felvázolom, hogy mi a helyzet. A szénhidrát-anyagcserémmel van a probléma, ami egy sor egyéb rendellenességet okoz, köztük pár dolog vagy már most megkeseríti az életemet, vagy a későbbiekben komoly betegséget idéz elő. Például vércukorszint-ingadozások (ami miatt stresszhelyzetben úgy érzem, mindenképp ennem kell valamit) és hormonproblémák. Ami már rögtön a vizsgálat után jó érzéssel töltött el, hogy az orvos rávilágított: nincs miért szégyenkeznem. Sem a súlyom, sem az étkezési szokásaim nem egyedül rajtam múltak. Azzal, hogy belekerültem ebbe a körforgásba, amit az anyagcsere működészavara jelent, szinte kiesett a kezemből a gyeplő. Ahogy elmondta, és ahogy én is érzem: még a hideg víztől is hízom. Szó szerint. És ez nem meglepő és van rá magyarázat, hiszen ez a probléma a vízháztartást is érinti. De én nem vagyok vesztes, még akkor sem, ha a társadalom a túlsúlyos embereket automatikusan lúzernek tartja. Még akkor sem, ha nem fogynék le, de feltett szándékom, hogy lefogyok. ;)
Az előírt étrend legnagyobb részét főtt, teljesértékű gabona teszi ki, ezen kívül párolt-főtt zöldségek, hüvelyesek és olajos magvak, kisebb részben gyümölcsök. Mindez teljesen személyre szabva.
A jövő hetem azzal kezdődik, hogy összeírom a céljaimat, megtervezem az első hét étrendjét és bevásárolok. Nagyjából szerda körül tudom elkezdeni magát a diétát. Nem szeretném sokáig halogatni, de vannak bizonyos előkészületek, amiket nem éri meg lespórolni.
A továbbiakban szeretnék majd részletesen beszámolni a haladásomról, megmutatni, milyen ételeket eszem, stb...
Nagyon kíváncsi vagyok, úgy tekintem, mint egy kalandot, ahol a súlyvesztésen kívül a jobb egészség, jobb közérzet, tisztább gondolkodás, nagyobb fizikai és szellemi teherbírás a "mellékhatások".

Hát akkor, kalandra fel! ;)

posted under |

1 megjegyzés:

Bridge írta...

Kívánom, hogy tartson ki a lendület. :)
De ha nem jön is össze a betervezett kilók leolvasztása, igazad van, akkor sem kell elkeseredni, mert legalább egészségesebb leszel.

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments