Lúdláb torta

Jelentem: van élet a blogon kívül is. Sőőőt, néha nem hagyja élni a blogomat. Hát, ez történt. De azért nem adtam fel az egészséges életmódot, bár nem volt időm olyan sok mindenre. Egyetem, két munka, kutatás, könyvtárazás... Sajnos a tornával kissé elmaradtam, de azért igyekszem kompenzálni sok gyaloglással. Pl. könyvtárazás után a várból a Roosevelt-térig... De egy jó, kiadós zsírégető edzés jól jönne, talán még ma sorra kerül.

Amit viszont szeretnék elmesélni: tegnap volt Anyu szülinapja és lúdláb tortát sütöttem neki. Tej és tojás nélkül, viszont (minimális) cukorral és kakaóporral, csokival. Nem vitt rá a lélek, hogy karobbal szerencsétlenkedjek. A csoki azért csoki, nekem a karob gyenge utánzat. Persze idővel megváltozik a véleményem. Mutatok egy pár képet:


 Egy csúnyácska, de finom szelet:

És a recept... A tészta nem saját ötlet, egy nagyon rokonszenves blogon találtam a vegán piskóta receptjét. Ezt csak egy kis kakaóporral tettem az alkalomhoz illővé. A krém rém egyszerű. :) Fél liter Hulala növényi tejszínt felvertem kakaóporral és rumaromával. Rákentem a piskótára, belenyomkodtam pár szem fagyasztásból kiolvasztott, rumaromába áztatott meggyszemet, végül leöntöttem csokival. Hihetetlenül egyszerű, és ütős! ;) Igaz, hogy nem a legegészségesebb, de néha belefér...

posted under |

1 megjegyzés:

Paránytrilla írta...

Hmm, talán kicsit fura, hogy kommentálom a saját bejegyzésemet, de feltétlenül le kell írnom, hogy közben megszerettem a karobot. Valahogy sokkal kakaósabb íze van! :)

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments