Reform kaják III.
Az előző recept az a bizonyos sült patisszon volt. Rögtön másnap akartam írni, de valahogy nem jutott rá időm... Szóval, másnapra maradt még egy fél patisszon nyersen, héjában a hűtőben, ami ugyan egy hatfős családnak nem elég ebédre, de azért készült belőle valami. Korábban már nagyon megkedveltünk egy fokhagymás-cukkinis tésztaételt, ezt alkalmaztuk most patisszonra és karfiolra. A karfiolosat Mama készítette, a patisszonos verziót én, aztán az ebédlőasztalnál összevetettük. Mindkettő jó lett. Leírom, hogy készült.
A patisszont meghámoztam, és nagyobb darabokra vágtam, majd ezeket a darabokat vékonyra legyalultam. Kevés olajjal, sóval, vegetával feltettem a tűzre, rányomtam egy gerezd fokhagymát és nem teljesen puhára pároltam. Ez így kb 5-10 perc. Majd nyakonöntöttem növényi tejszín és egy kis sörélesztőpehely keverékével, rottyant egyet és kész. Kifőtt tésztával össze, és nyamm! :)
A karfiolos változat is hasonlóképpen készült, és persze ugyanilyen cukkinival. Lehet kísérletezni...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése