Szépségápolási TAG

Sziasztoka! Ez most kicsit megint OFF az előzményekhez képest. (Persze majd a diétámról is írni fogok.) Szóval, annyira, de annyira megörültem, mikor ma szembesültem vele, hogy a drága Dorka, a dorkasminkel bloggerinája, akitől az összes létező sminktudásomat tanultam nem tűnt el egészen a sminkbloggerek egéről, hogy én is kitöltöm azt a kérdéssort, amit a blogján találtam... :)

Íme:

1. Egyenes haj vagy göndör haj?
 Nekem olyan hullámoska, amiből megfelelő mennyiségű hajrögzítő segítségével lehet ezt is, azt is csinálni, de általában nem vacakolok vele, marad hullámos.

2. Szoli vagy önbarnítás?
 Egyik sem. Nyáron napozás, télen fehérség.

3. Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
 Persze! Főleg, ha otthon vagyok. Ha emberek közé megyek, szeretem ha úgy tűnik, mintha lenne szemem pl... ;)

4. Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
 Zselés tus... :) Mostanában nagyon beleszerettem, de nem fekete, hanem sötétszürke, és egyszerű olcsó Essence. Gyönyörűen lehet vele dolgozni, nem maszatolódik, egész nap meg se moccan.

5. Tincses műszempilla vagy soros műszempilla?
 Hát, nem vagyok valami nagy sminkguru, mert hogy őszinte legyek még nem próbáltam. Mentségemre legyen, hogy szemüveget viselek, ami mögött teljesen fölösleges a műszempilla, ha meg kontaktlencsét teszek, az is épp elég megrázkódtatás a szememnek... De egyszer mindenképp kipróbálom. :)

6. Korrektor: alapozó előtt vagy után?
 Mikor hogy, persze értelmesebb utána. :)


7. Alapozó vagy BB krém?
 Alapozó, bár most próbáltam egy teljesen bionom cuccot, ami elvileg csak egy sima fényvédő krém, csak színezett, de állítom, jobban fed mint egy alapozó. Ráadásul semmi mesterséges nincs benne. Majd utánanézek a nevének, mert olyan kell. :))

8. Szájfény vagy rúzs?
Mikor hogy, bár többnyire csak egy szuper Dr Organic teafás ajakbalzsam. Ez egy csoda! :) A tetejére jöhet szájfény vagy rúzs.


9. Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
 Préselt. Úgyse nagyon használok erős színeket.

10. Avon vagy Oriflame?
 Hááát, egyik se igazán. Van egy pár tökjó Avonos körömlakkom és egy gyönyörű Oriflame-s szemhéjpúderem, ennek ellenére nem szoktam rendelni tőlük.

11. Színes smink vagy natúr smink?
 Hangulatfüggő... de jobb a natúr. :)

12. Arcpakolás: lehúzható vagy lemosható?
 Nem nagyon szoktam pakolni...

13. Bronzosító vagy pirosító?
 Pirosító. Az én bőrszínemhez vicces lenne bronzosítani...

14. Hosszú pillák vagy dús pillák?
 Dús és göndör. :)

15. Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
 Nemrég számoltam össze, a színtelen lakkjaimon kívül 9 olyan körömlakkom van, ami csak a halványrózsaszín, a bőrszín és a fehér valamelyik árnyalata. Szóval inkább natúr. :)

16. Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
 Reggel. Különben elfekszem.

17. DM vagy Rossmann?
 DM, főleg az Alverde miatt. :)

18. Borotva vagy gyanta?
 Borotva.

19. Műköröm vagy lakkozás?
 Lakkozás.

20. Rövid vagy hosszú haj?
 Most épp rövid, de növőben. Nem tudom, meddig.

21. Élénk színű rúzs vagy nude rúzs?
Nude.

22. Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
 Kétszer, kecsketejes natúrszappannal.

23. Milyen bőrtípushoz tartozol?
 Normál.

24. Használsz bőrradírt? Milyet?
 Ritkán, házi készítésűt: egy ek kristálycukor, egy kk olívaolaj pár csepp citrom illó.

25. Vannak szeplőid?
 Nincsenek.

26. Tudod, hogy milyen árnyalatú a bőröd?
 Nem tudok róla hivatalos "diagnózist". :)

27. Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
 Sosem. Jó lenne az nekem? :DDD

28. Vettél már sminket az e-bay-en?
 Nem. Vaterán viszont igen. De többet nem teszem...

29. Szereted a drogériás sminkeket?
 Olyanokat használok...

30. Gondoltál már rá, hogy smink leckéket vegyél, sminkes iskolába járjál?
 Gondoltam rá, de a kivitelezésig még nem jutott el...

31. Mi az a sminkes hiba, amit legjobban utálsz?
Egyöntetű kék szemhéj élénk színű rúzzsal.

32. Melyik hírességnek tökéletes mindig a sminkje?
 Még nem készítettem statisztikát...

33. Mit gondolsz a sminkről?
 Önkifejezés, kreatív művészeti alkotótevékenység. Mindegy, hogy magamat vagy mást sminkelek. Nem azért csinálom, hogy szebb legyek, hanem mert élvezem. Az önkifejezés egy eszköze. :)

posted under | 1 Comments

Két hete diétázom

Ma két hete vágtam bele a gabonadiétába. Most összegzem a tapasztalataimat.
Minden étkezésre főtt, teljesértékű gabonát kell ennem zöldségekkel, hüvelyesekkel, őrölt lenmaggal, meghatározott arányban. A gabonák, zöldségek is meg vannak határozva. Csak így fejből. A gabonáim: barnarizs, basmati rizs, zab, kukorica. A zöldségeim pl. káposztafélék, hagymafélék, zeller, torma, karalábé, erőspaprika, chili, avokádó, uborka... A hüvelyesek, amiket ehetek: mungóbabcsíra és adzuki bab. Emellé még egy teakeverék jár, amit egész nap iszogatnom kell. Mindent meg kell főzni, párolni, semmit nem ehetek nyersen és egyelőre nem ehetek gyümölcsöt sem, csak majd ha a doki engedélyezi, akkor is leginkább almát, körtét, citromot, narancsot. Tiltólistán szerepelnek a tejtermékek, tojás, szója, fehér lisztes termékek és édességek. (Továbbá kávé, hús, de ilyesmivel amúgy sem élnék.)
Mivel már jópár éve rendszeresen édeset reggelizek, főleg a reggelikkel van bajom. Sokszor, főleg ha Pesten vagyok elodázom a reggelit, 10-11 óra körül eszem, így csak két étkezés fér bele a napba. De itthon anyu és mama olyan lelkiismeretesen főznek nekem, hogy nem úszom meg a reggelit. :) A másik legnagyobb probléma volt főleg a legelején, hogy iszonyúan hiányzott az édes íz és a kenyér. Ahogy magamat diagnosztizáltam, valami szénhidrátfüggőség alakulhatott ki nálam. Ezt az első pár napban úgy kezeltem, hogy vacsira fogtam az előírt főtt gabonámat és mézzel (elő van írva, ehetem) és egy kis fahéjjal ízesítettem. Nagyon finom egyébként zabbal is, barnarizzsel is. Ez így nem volt teljesen szabályos, mert nem ettem hozzá a zöldségeimet, de azért ez még belefér. Az édességhiány itthon már nem volt annyira égető, de anyu csinált nekem "sütit", ami teljesen jól pótolta az édességet. Ez úgy készült, hogy lereszelt egy almát, összegyúrta némi zabpehellyel (és talán kis tk liszttel?), kis fahéjat rakott bele és megsütötte. Kis kekszek lettek belőle. Nagyon finom volt, teljesen cukormentes és az előírásoknak megfelelő. A másik, amivel próbálta elviselhetőbbé tenni a reggeliket, az a sütőtök. Reggel zabkását főzött és rá sütőtökből egy finom pürét. Ugyan a sütőtök nincs előírva, de legalább zöldség. Mit ne mondjak... pazar íze volt! :) A két hét alatt kétszer fordult elő, hogy megszegtem a tiltólistát, DE ami tőlem nagy dolog, hogy rendkívül mértékletesen. Először az első napokban, egy pici csomag ropit ettem. Sajnos ez a gyengém, de ha legközelebb ellenállhatatlan kísértést érzek, akkor olyat veszek, ami legalább tk lisztből van. Másodszorra egy vacsira ettem kb egy teáskanálnyi sovány túrót. De ebből sem lesz rendszer. Kenyér nélkül elég nehéz, különösen úgy, hogy elő van írva az erőspaprika, ami sosem tartozott a kedvenceim közé, és ha meg is eszem, arra csak kenyérrel vagyok képes. Bevallom, a két hét alatt előfordult párszor, hogy ettem kenyeret, de minden esetben olyat, ami tk lisztből volt, és nagyon mértékkel. A nyers ételek érdekes módon nem az ízlelőbimbóimnak hiányoznak, hanem úgy nem is tudom... Ja, dehogynem. Még van kb egy ládányi paprika és volt még pár szem paradicsom a kertünkből, nem akartam elszalasztani az utolsókat. Szóval, ezzel is tettem néha kivételt. Talán kétszer ettem nyers ételeket, paprikát, paradicsomot, uborkát, avokádót. Szóval nagyrészt a listáról... Ma ettem egy pici almát... Ez a bűnlajstrom így elég soknak tűnik, de azért nem érzem sikertelennek az első két hetet. Azért, mert
- nem ettem édességet
- nem ettem cukrot semmilyen formában
- ugyan ettem egy pici fehérlisztes dolgot, és egy picike túrót, de nem vesztettem el a kontrollt

Eddigi tapasztalataim....
Alapvetően könnyű a gyomrom, evés után nincs "kajakóma" (=álmosság, teltségérzet, puffadás), tiszta a fejem. Volt egy pár napos időszak, amikor nagyon lehangolt, ingerült voltam, de el tudom képzelni, hogy azért, mert a szervezetem elkezdett méregteleníteni. De ezt mintha elfújták volna. Egy picikét kezdtem fogyni is, de érdekes módon az arcomon, nyakamon és a hátam felső részén látszik, nameg a hasamon is, de ez még nem a zsírraktárakból ment le, csak a belek tisztultak ki. Ami nagyon nem rossz. Az a nagy édességvágy, ami azelőtt volt, most nincs. Volt pár nap, amikor sírni volt kedvem mikor enni kellett, annyira nem ízlettek a kaják (pedig nagyon finomak voltak, csak nem találtam meg benne azt, amitől függtem: sok-sok üres szénhidrát), de most kezdem élvezni. A ma reggeli zöldséges rizs zakuszkával és lenmagpehellyel kifejezetten jól esett. Jahh, de tegnap elkövettem egy hibát. Lusta voltam megenni az előírt lenmagpelyhet. Hát, ne tudjátok meg. Úgy érzem, megállt a gyomromban az összes kaja. Szóval ilyet többet nem! Igenis megeszem a lenmagot! Egyébként épp ez az, ami tisztítja a beleket. Ajánlom mindenkinek még akkor is, ha nem diétázik.

Hát, nagyjából ennyi. Még írok, ha lesz valami fejlemény. :)

posted under | 0 Comments

Természetes gyógymódok megfázásra

Ez most egy kicsit OFF lesz, blogom legújabb témáit tekintve, de remélem, hasznos. A facebookon vettem észre egy kedves volt osztálytársnőm jajkiáltását, aki beteg és tippeket vár házi gyógymódokra. Persze azonnal beindult a fantáziám és eszembe jutottak a tavalyi csodamódszereim. Gondoltam, itt is megírom, egy kicsit bővebben, hátha másnak is segít. FIGYELEM! Ezek kipróbált módszerek, nem csak lemásoltam a netről valahonnan, hanem használtam is és működött.
1) Gyömbértea
A gyömbért vékony szeletekre vágjuk, majd néhány percig főzzük. Leszűrve, mézzel fogyasztható. Finom, és amellett, hogy a megfázás tünetein segít, gyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést (nameg étvágygerjesztő és afrodiziákum).
2) Fokhagyma-"cukorka"
Na, szó sincs cukorról. :) Fogj egy gerezd fokhagymát, pucold meg és vedd a szádba. Nem kell szétrágni, nem kell lenyelni. Forgasd a szádban 15-20 percig. Előnyei: nem lesz büdi tőle a szád, nincs íze, nem bántja a gyomrot, viszont a jó kis hatóanyagok a szájnyálkahártyán keresztül jól felszívódnak (talán még jobban, mint a gyomorból).
3) Vízivás ezerrel :)
A víz fantasztikusan átmossa a szervezetünket, vele együtt kimossa a bacikat is. Ha fél napig otthon tudsz lenni, meg lehet csinálni ezt a kis miniterápiát. Két-három órán keresztül minden 10 percben igyál meg 2 dl vizet. Nyilván rengeteget kell tőle majd pisilni, de teljesen átmos. Én ennyire szigorúan még nem csináltam, volt hatása így is, de aki pontosan betartja, akár 1 nap alatt meggyógyul.
4) Citrom illóolaj
Semmi más nem pusztítja el olyan gyorsan a bacikat, mint a citromból nyert illóolaj. De vigyázat! Kizárólag 100%-os tisztaságú, minőségi illóolajokkal szabad alkalmazni! Egy kanál mézre 1-2 csepp illóolajat kell tenni és elszopogatni. A teafa illóolaj hasonlóan hasznos, fertőtlenít.
5) Fahéjas méz
Egy csészében összekutyulok egy teáskanál mézet egy teáskanál fahéjjal. Torokfertőtlenítő helyett. Az én állandóan fájós torkomra ez a legjobb, pedig már az összes létező szopogatós cuccot kipróbáltam.
6) Inhalálás
Eldugult orr, arcüreg, homloküreg gyulladás esetén forralj fel egy fazék vizet, majd vedd le a tűzről és vastag törülköző alatt gőzölj vele. Többféle dolgot beletehetsz, ami gyógyító hatású, akár külön, akár együtt: mentaleveleket vagy borsmenta illóolajat (vigyázz, ne sokat, mert elég erős). Teafa illóolajat (fertőtlenít). Hagymaszeleteket - az illóolaj tartalma minden cuccot kipucol. Kamillát - gyulladáscsökkentő.
7) A szoba fertőtlenítése
Betegség esetén nem árt a levegőt fertőtleníteni. Ezt többféle módon lehet, van két kedvencem. Az egyik: főzz egy erős mentateát. Ahogy az illata betölti a szobát, úgy érvényesül a hatása is. A másik: egy szórófejes flakont tölts félig ecettel, cseppents bele teafa és levendula illóolajat, öntsd fel vízzel és spriccelj többször a levegőbe. Ezzel az oldattal lehet fertőtleníteni a kilincseket, WC-ülőkét, stb.
8) Gyógyteák
Amiről tudom, tapasztaltam, hogy jó:
borsmenta, kamilla, hársfa, izlandi zuzmó (pocsék íze van, de a toroknyálkahártya gyógyszere)
9) C-vitamin extra nagy dózisban
10) Fokhagymás méz
Egy gerezd fokhagymát zúzz össze vagy vágj apróra, tegyél rá egy kiskanál mézet és szopogad el. Nem olyan rossz, mint gondolod.
11) "Atomturmix"
Egy egész citromot (héjastul vagy héj nélkül, ízlés szerint) turmixolj össze egy fej megpucolt fokhagymával és annyi vízzel, hogy elvigye a turmix. Majd idd meg. Ha nem hánytad ki, nyert ügyed van, hatni fog! ;) Kicsit megbolygatja a gyomrot elsőre, de feküdj le egy kicsit, hamarosan jobban leszel. Viszont nagyon ütős antibiotikum és vitaminbomba. Ha nagyon gáz a helyzet, de bírod a "cuccot", fél nap múlva tolj le még egy adagot.
Egészségedre! ;)
Várom a kommenteket! Kipróbálttok valamelyiket? És bevált? Nektek mi a tuti módszeretek megfázásra?

posted under | 0 Comments

Nulladik nap

Ma elmentünk Anyuval bevásárolni a Mediline-ba, úgyhogy megalapoztam a holnap kezdődő diétámat.
Vettem barnarizst, basmati rizst, zabot, adzuki babot és mungóbabot, meg még néhány dolgot. Ezek fogják a diétám jelentős részét alkotni, jó sok párolt/főtt zöldséggel kiegészítve. Ma este el is kezdtem a főzőcskézést, főztem egy adag zabot köretnek, mellé pedig egy hagymás-fokhagymás-kelkáposztás cuccot... Neve igazán nincs, próbáltam az előírt alapanyagokból dolgozni. A gyógyító ételeim között szerepel a chili és az erőspaprika is. Ezzel az a kis bibi van, hogy nem igazán bírom az erőset. Ennek ellenére vettem egy zacskó chiliport, de még nem mertem használni. A kelkáposztás ételbe csak pár karika erőspaprikát tettem, szoktatásként. Azért így is elég komoly íze lett. :) Őrölt babérlevéllel és köménnyel, kurkumával és Mama házi vegetájával ízesítettem. Az ebédhez és vacsorához kell ennem egy kevés babfélét is. Beáztattam egy kis adzuki babot éjszakára, azt majd holnap megfőzöm.
Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni... :)

posted under | 0 Comments

Blog újratöltve - dokinál jártam

Sikeres, de nem elég kitartó, és sikertelen diétás/életmódváltós kísérleteim után ezúttal komolyan elszántam magam egy átfogó változásra. Elmentem egy orvoshoz, aki úgy gyógyít, hogy étrendet ír elő a betegeknek. Talán furcsának tűnik, mert nem vagyok beteg, csak le kellene dobnom egy pár (jópár) kilót, ami tulajdonképpen magamtól is működött... A helyzet viszont nem ilyen egyszerű. Azért vannak rajtam ezek a plusz kilók, mert a szervezetemben elromlott valami, nem úgy működik, ahogy kellene. Elmagyarázta nekem részletesen és szakszerűen, de mivel nem értek hozzá, csak konyhanyelven felvázolom, hogy mi a helyzet. A szénhidrát-anyagcserémmel van a probléma, ami egy sor egyéb rendellenességet okoz, köztük pár dolog vagy már most megkeseríti az életemet, vagy a későbbiekben komoly betegséget idéz elő. Például vércukorszint-ingadozások (ami miatt stresszhelyzetben úgy érzem, mindenképp ennem kell valamit) és hormonproblémák. Ami már rögtön a vizsgálat után jó érzéssel töltött el, hogy az orvos rávilágított: nincs miért szégyenkeznem. Sem a súlyom, sem az étkezési szokásaim nem egyedül rajtam múltak. Azzal, hogy belekerültem ebbe a körforgásba, amit az anyagcsere működészavara jelent, szinte kiesett a kezemből a gyeplő. Ahogy elmondta, és ahogy én is érzem: még a hideg víztől is hízom. Szó szerint. És ez nem meglepő és van rá magyarázat, hiszen ez a probléma a vízháztartást is érinti. De én nem vagyok vesztes, még akkor sem, ha a társadalom a túlsúlyos embereket automatikusan lúzernek tartja. Még akkor sem, ha nem fogynék le, de feltett szándékom, hogy lefogyok. ;)
Az előírt étrend legnagyobb részét főtt, teljesértékű gabona teszi ki, ezen kívül párolt-főtt zöldségek, hüvelyesek és olajos magvak, kisebb részben gyümölcsök. Mindez teljesen személyre szabva.
A jövő hetem azzal kezdődik, hogy összeírom a céljaimat, megtervezem az első hét étrendjét és bevásárolok. Nagyjából szerda körül tudom elkezdeni magát a diétát. Nem szeretném sokáig halogatni, de vannak bizonyos előkészületek, amiket nem éri meg lespórolni.
A továbbiakban szeretnék majd részletesen beszámolni a haladásomról, megmutatni, milyen ételeket eszem, stb...
Nagyon kíváncsi vagyok, úgy tekintem, mint egy kalandot, ahol a súlyvesztésen kívül a jobb egészség, jobb közérzet, tisztább gondolkodás, nagyobb fizikai és szellemi teherbírás a "mellékhatások".

Hát akkor, kalandra fel! ;)

posted under | 1 Comments
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments