Természetes gyógymódok megfázásra

Ez most egy kicsit OFF lesz, blogom legújabb témáit tekintve, de remélem, hasznos. A facebookon vettem észre egy kedves volt osztálytársnőm jajkiáltását, aki beteg és tippeket vár házi gyógymódokra. Persze azonnal beindult a fantáziám és eszembe jutottak a tavalyi csodamódszereim. Gondoltam, itt is megírom, egy kicsit bővebben, hátha másnak is segít. FIGYELEM! Ezek kipróbált módszerek, nem csak lemásoltam a netről valahonnan, hanem használtam is és működött.
1) Gyömbértea
A gyömbért vékony szeletekre vágjuk, majd néhány percig főzzük. Leszűrve, mézzel fogyasztható. Finom, és amellett, hogy a megfázás tünetein segít, gyorsítja az anyagcserét, segíti az emésztést (nameg étvágygerjesztő és afrodiziákum).
2) Fokhagyma-"cukorka"
Na, szó sincs cukorról. :) Fogj egy gerezd fokhagymát, pucold meg és vedd a szádba. Nem kell szétrágni, nem kell lenyelni. Forgasd a szádban 15-20 percig. Előnyei: nem lesz büdi tőle a szád, nincs íze, nem bántja a gyomrot, viszont a jó kis hatóanyagok a szájnyálkahártyán keresztül jól felszívódnak (talán még jobban, mint a gyomorból).
3) Vízivás ezerrel :)
A víz fantasztikusan átmossa a szervezetünket, vele együtt kimossa a bacikat is. Ha fél napig otthon tudsz lenni, meg lehet csinálni ezt a kis miniterápiát. Két-három órán keresztül minden 10 percben igyál meg 2 dl vizet. Nyilván rengeteget kell tőle majd pisilni, de teljesen átmos. Én ennyire szigorúan még nem csináltam, volt hatása így is, de aki pontosan betartja, akár 1 nap alatt meggyógyul.
4) Citrom illóolaj
Semmi más nem pusztítja el olyan gyorsan a bacikat, mint a citromból nyert illóolaj. De vigyázat! Kizárólag 100%-os tisztaságú, minőségi illóolajokkal szabad alkalmazni! Egy kanál mézre 1-2 csepp illóolajat kell tenni és elszopogatni. A teafa illóolaj hasonlóan hasznos, fertőtlenít.
5) Fahéjas méz
Egy csészében összekutyulok egy teáskanál mézet egy teáskanál fahéjjal. Torokfertőtlenítő helyett. Az én állandóan fájós torkomra ez a legjobb, pedig már az összes létező szopogatós cuccot kipróbáltam.
6) Inhalálás
Eldugult orr, arcüreg, homloküreg gyulladás esetén forralj fel egy fazék vizet, majd vedd le a tűzről és vastag törülköző alatt gőzölj vele. Többféle dolgot beletehetsz, ami gyógyító hatású, akár külön, akár együtt: mentaleveleket vagy borsmenta illóolajat (vigyázz, ne sokat, mert elég erős). Teafa illóolajat (fertőtlenít). Hagymaszeleteket - az illóolaj tartalma minden cuccot kipucol. Kamillát - gyulladáscsökkentő.
7) A szoba fertőtlenítése
Betegség esetén nem árt a levegőt fertőtleníteni. Ezt többféle módon lehet, van két kedvencem. Az egyik: főzz egy erős mentateát. Ahogy az illata betölti a szobát, úgy érvényesül a hatása is. A másik: egy szórófejes flakont tölts félig ecettel, cseppents bele teafa és levendula illóolajat, öntsd fel vízzel és spriccelj többször a levegőbe. Ezzel az oldattal lehet fertőtleníteni a kilincseket, WC-ülőkét, stb.
8) Gyógyteák
Amiről tudom, tapasztaltam, hogy jó:
borsmenta, kamilla, hársfa, izlandi zuzmó (pocsék íze van, de a toroknyálkahártya gyógyszere)
9) C-vitamin extra nagy dózisban
10) Fokhagymás méz
Egy gerezd fokhagymát zúzz össze vagy vágj apróra, tegyél rá egy kiskanál mézet és szopogad el. Nem olyan rossz, mint gondolod.
11) "Atomturmix"
Egy egész citromot (héjastul vagy héj nélkül, ízlés szerint) turmixolj össze egy fej megpucolt fokhagymával és annyi vízzel, hogy elvigye a turmix. Majd idd meg. Ha nem hánytad ki, nyert ügyed van, hatni fog! ;) Kicsit megbolygatja a gyomrot elsőre, de feküdj le egy kicsit, hamarosan jobban leszel. Viszont nagyon ütős antibiotikum és vitaminbomba. Ha nagyon gáz a helyzet, de bírod a "cuccot", fél nap múlva tolj le még egy adagot.
Egészségedre! ;)
Várom a kommenteket! Kipróbálttok valamelyiket? És bevált? Nektek mi a tuti módszeretek megfázásra?

posted under |

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments