Előtte és közben

Hű, de régen jártam itt! Hát, történtek a dolgok mostanság... Ifi szombat, esküvő (no, nem az enyém, csak vezényelni kellett), szervezkedés, koncertek... Leírni is hosszú lenne. De, hogy olyat is írjak, ami idetartozik:
Végérvényesen barátságot kötöttem a zöldturmixszal. Ősszel, mikor még csak nézegettem, hogy Kata milyen fura zöld színű izéket eszik, azt hittem, hogy én erre sosem leszek képes. Nos, nem így lett! Persze eddig is tudtam, hogy jó, egészséges, de nem igazán kívántam. Mostanában meg kifejezetten jól esik, néha reggel is, este is, de, ha a reggelim másképp alakult, akkor este azért csak beficcen! ;) Spenótot vagy sóskát szoktam belerakni, egyszer kipróbáltam pár szál gyermekláncfűlevéllel kiegészítve, jó élettani hatásai miatt, és meglepve tapasztaltam, hogy nincs rossz íze! :D De a héten sóska van. És nagyon finom! Tegnapelőtt már kb 60/40%-os arányban készítettem, méghozzá a sóska javára. Persze nem itt kell kezdeni, de idáig hamar el lehet jutni. (Húúú, úgy írok róla, mintha valami életcél lenne, pedig nem, csak egyszerűen sikerélmény!) Lehet, hogy bemagyarázom magamnak, de szinte érzem, ahogy feltölt energiával, vitaminokkal, a sok rost pedig tisztít. Egyébként - nem tudom, mennyire egészséges - mostanában ilyen puffasztott búzaszeletet szoktam hozzá ropogtatni, és valami olajos magot, többnyire diót vagy mákot szórok bele, vagy eszegetek hozzá. 
Az a baj, hogy az elmúlt pár hétben egy csomó olyan esemény volt, melyet vacsora, állófogadás, vagy valami ehhez hasonló "szemérmetlen zabálás" követett. Diplomakoncert, temetés, ballagás, esküvő... Na, szégyen, hogy ilyen kontextusban emlegetem őket, de számomra komoly problémát jelentenek. Ott a sok finom, de roppantul egészségtelen étel, aminek nem lehet ellenállni. Vagy, csak egyszerűen, ha enni akarok, akkor megeszem, mert nincs olyan, ami az én értékrendem szerint is egészséges. Sajtos, majonézes, tejfölös, tojásos, olajos, krémes és még sorolhatnám... És ebben csak az a faramuci, hogy ízlik. Hát, persze, hiszen ilyesmiken éltem egész eddig. De nem látok olyan sötéten: nagy dolog, hogy már otthon, önszántunkból nem ilyen ételek fordulnak meg az asztalon!
Ami a csúúúúúcs dolog mostanában: pár hete Katáéknál jártunk és hazavittem egy tonna aszalványt. Anyu teljesen odavolt értük és közölte, hogy ő meg tudna lenni ilyeneken. Gondolhatjátok, mekkorát néztem! :D No, jó azért Kata anyukája lehűtött minket, hogy ne hirtelen váltsunk, hanem fokozatosan, de akkor is.... Most már olyanokat vett tervbe, amikért én tavaly nyáron könyörögtem: malom és búzafűlényerő. Csak pislogok időnként... (Valahogy nálunk ez így megy: fejembe veszek valamit, ami nagyon jó, nagy lelkesen előadom a családnak, fanyalogva fogadják, aztán egy év múlva, mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt, előállnak vele. De sebaj, mindennek meg kell érlelődnie!)
A fogyásról... Mostanában már nem olyan intenzíven dobálom le a kilókat, mert valahogy a tornázások elmaradoztak. Pedig milyen jó volt... A héten azért egyszer tornáztunk Katával, és most igyekszem megint visszavezetni a mozgást az életembe. Nagyon nem mindegy, mennyit mozog az ember, fogyási és egyéb szempontból is. Igazából az visz előre, hogy pl az elmúlt két napban ketten jegyezték meg, hogy milyen látványosan megváltoztam. Már kezdtem nem hinni benne és azt képzelni, hogy máris kezdem visszaszedni, amit leadtam. De a dicséreteken felbuzdulva összeszedtem magam és belenéztem a tavaly ősszel készült fényképeimbe, "előtte" fotó után kutatva, majd összevetettem egy tegnap este készült képpel. Kommentár helyett inkább megmutatom:

Nem tudom, mennyire lehet összehasonlítani, most ezt a két képet találtam a legalkalmasabbnak. Az első valami rémisztő! Akkor is alig bírtam ránézni, de most is rosszul vagyok tőle. Hogy az is én voltam??? :S A másodikról pedig nagyon remélem, hogy ez még nem az "utána", csak a "közben"! Ezzel sem vagyok azért elégedett, még 15-20 kiló tervben van. (De rövidebb távon legalábbis az, hogy Erikáék esküvőjére csini legyek. :D )

posted under | 0 Comments
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments