Hangszerelés helyett

Ugyebár most nem ezt kellene csinálnom. Csak hát a lustaság... Vagy a fáradtság, nem is tudom. Arra jutottam, hogy meg kell találnom az egyensúlyt! Tanúi lehettetek lelkes fellángolásomnak, hogy egészségesebben éljek. Az első 1-2 hétben rengeteg időt szántam a tornázásra, rendkívül odafigyeltem minden apró részletre, minden létező irodalmat elolvastam a neten, ami akár csak érintőlegesen kapcsolódott a témához... De aztán kaptam egy kis munkát és rájöttem, hogy a tanárok igenis komolyan gondolják a kutatási feladatokat. Így, hát bevetettem magam a könyvtárba, illetve a Zenetudományi Intézetbe. Múlt héten volt a mélypont. Kapaszkodjatok: egyetlenegyszer sikerült csak tornára időt szakítanom, és nem is tartottam böjtnapot. Durva, mi? Hát, észre is vettem. Lehet, hogy más nem, de én igen. Mintha kezdtek volna visszatérni a régi rossz szokások, kezdtem hízni. Pedig igazán nagyon hasznosan töltöttem az időmet. Ezen a héten próbáltam kompromisszumot kötni. Például ma csak délután mentem a könyvtárba és délelőtt Katával egy jó nagyot tornáztunk. Szerdán böjtnapot tartottam, és szintén tornával kezdtem a reggelt.
Talán az lehet a tanulság, hogy az embernek nem csak egyféle fontos dolga lehet. Mondják, hogy a tanulás az első. Na, de az egészség is kell hozzá! Hol ebből, hol abból mindig le kell csípni, hogy minden beleférjen. Még a kikapcsolódás is. A kikapcsolódás a héten belefért: kedden este egy fantasztikus házi felolvasóestet tartottunk saját novelláinkból. Mint már említettem, jövő héten pedig társasjátékos parti lesz.
Kicsit zagyva lett, amit írtam. Sebaj! :)

posted under | 0 Comments

Mákos-lekváros muffin

Kicsit szét vagyok csúszva... Még a múlt hétről adós vagyok egy muffin-recepttel, illetve képpel. Ahogy ismerhettek, most sem viszem túlzásba a recept részét. A már ismertetett vegán piskóta alapreceptet használtam, csak ezúttal nem kakaóval, hanem darált mákkal. Muffin formába töltöttem és a közepébe egy-egy kiskanál kajszilekvárt rajtam. Remélem, majd a lakótársaim kommentálják, hogy milyen volt... Ha még emlékeznek rá. :)) 


Hát, így néztek ki a kicsikék... Remélem, még lesz alkalmam mostanában ilyeneket sütni. Jövő csütörtökön megint parti lesz, úgyhogy akkorra is ki kell találnom valamit.


Egyébként több dolog miatt lehet nagyon szeretni ezt a sütit:
- rém egyszerű, nem lehet elrontani
- kb fél óra alatt megvan, cakkpakk
- egészséges
- nagyon finom
A teljes őrlésű liszt egyáltalán nem válik kárára. Nem lesz sem nehéz a tészta, sem kemény.



posted under | 0 Comments

Lúdláb torta

Jelentem: van élet a blogon kívül is. Sőőőt, néha nem hagyja élni a blogomat. Hát, ez történt. De azért nem adtam fel az egészséges életmódot, bár nem volt időm olyan sok mindenre. Egyetem, két munka, kutatás, könyvtárazás... Sajnos a tornával kissé elmaradtam, de azért igyekszem kompenzálni sok gyaloglással. Pl. könyvtárazás után a várból a Roosevelt-térig... De egy jó, kiadós zsírégető edzés jól jönne, talán még ma sorra kerül.

Amit viszont szeretnék elmesélni: tegnap volt Anyu szülinapja és lúdláb tortát sütöttem neki. Tej és tojás nélkül, viszont (minimális) cukorral és kakaóporral, csokival. Nem vitt rá a lélek, hogy karobbal szerencsétlenkedjek. A csoki azért csoki, nekem a karob gyenge utánzat. Persze idővel megváltozik a véleményem. Mutatok egy pár képet:


 Egy csúnyácska, de finom szelet:

És a recept... A tészta nem saját ötlet, egy nagyon rokonszenves blogon találtam a vegán piskóta receptjét. Ezt csak egy kis kakaóporral tettem az alkalomhoz illővé. A krém rém egyszerű. :) Fél liter Hulala növényi tejszínt felvertem kakaóporral és rumaromával. Rákentem a piskótára, belenyomkodtam pár szem fagyasztásból kiolvasztott, rumaromába áztatott meggyszemet, végül leöntöttem csokival. Hihetetlenül egyszerű, és ütős! ;) Igaz, hogy nem a legegészségesebb, de néha belefér...

posted under | 1 Comments
Újabb bejegyzések Régebbi bejegyzések Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments