Egy laza-kemény vasárnap :)

Szokásommal ellentétben tegnap (azaz vasárnap) reggel már feljöttem Pestre, mert délután zenei megbeszélés volt. Anyu valami mesés reggelit csomagolt nekem. Előzőleg beáztatott zabpehely, mazsola, kókuszreszelék, vágott mandula, illetve frissen belereszelt alma és hozzá egy banán. Ez a reggelitípus jön be legjobban, ami azt illeti. A főtt kásák nekem túl "nyunyásak" és "döglöttek". Bocsánat attól, aki szereti, ez teljesen szubjektív vélemény! De így nyers, van mit rágni rajta, de mégsem túl kemény. Egy szó, mint száz: tökéletes.
Kettőkor kezdődött a megbeszélés és fél hatig tartott. A biztonság kedvéért vittem magammal egy almát és egy kis zacskó ropit, ami már hónapok óta árválkodott a kamrában. Persze sem időm, sem étvágyam nem volt hozzá, de hat körül, mikor hazaértem, megettem. Rájöttem, hogy, ha nagyon rákészülök valamilyen kajára, akkor nagyon rossz, ha nem eszem meg. Ez egyfelől óvatosságra int, hogy egy hosszú unalmas órán, délidőben ne engedjem a fantáziámat gasztronómiai alkotások felé elkalandozni, másfelől jó hír, hiszen, ha arra készülök, hogy ma már csak egy almát és egy pár szál ropit fogok enni, akkor simán be is érem vele. Miután leülepedett egy kissé a táplálék, nekiálltam tornázni. Miután a megbeszélésre menet Handel Dixit Dominus-t hallgattam, ami valahogy felébresztette bennem a harci kedvet a tornázással kapcsolatban, hát azt tettem a fülembe. Ennek következtében a gyakorlatokat rendben, ritmusra végeztem, de egyszerűen képtelen voltam számolni. Ütemeket éppen tudtam volna, de az valószínűleg a gyakorlatok hatékonyságának rovására ment volna, így, hát arra jutottam, hogy jobb csöndben tornázni. Miután kikapcsoltam a zenét, valóban jobban tudtam koncentrálni és meg is nyugodtam. Nem volt nálam a Callanetics könyv, csak az a leírás, amit készítettem magamnak a másik tornával összeválogatva. Azt tornáztam végig, illetve a gerinctorna legfontosabb gyakorlatait, és a többi Callanetics gyakorlatot, ami nem volt a listán, de emlékeztem rá. Hát, nagyon jól esett. Kellett a szombati pihenő, nem csak a lelkemnek, de a testemnek is. Érdekes ez. Azt hinné az ember, minél többet edz, annál fittebb lesz, és, ha kihagy egy napot, akkor veszít a kondíciójából. De jól találta ki a Teremtő, hogy éppen erre a heti egy nap pihenőre szükségünk van, még fizikailag is. Nem, hogy vesztettem volna a kodíciómból, még sokkal jobban bírtam.
Aztán körülnéztem a neten, torna-ügyben, és találtam jó kis légzőgyakorlatokat és reggeli tornát, amit ma reggel ki is próbáltam, tekintve, hogy túl későn érek haza ahhoz, hogy komolyabban tornázzak. Egész jó volt, jól esett, azt hiszem, rendszeresíteni fogom reggelenként. Mellesleg megtaláltam az egész Callanetics programot is leírva, ennek nagyon megörültem.
Amit még keresek: valami jó aerob mozgásformát. Legalább hetente 2-3 alkalommal jól le kellene izzadni és kifáradni. A futáshoz még hideg van, legalábbis félek attól, hogy megfázom. Úszni szeretek, de nem hiszem, hogy rá tudnám venni magam, hogy elmenjek egy uszodába. Lehet, hogy keresek valami ugribugri Norbi vagy Béres Alexandra videót. (Egyébként kipróbáltam egy Norbi-Rubint Réka reggeli tornát, de nem voltam tőle elragadtatva.) Nem adom fel és kihasználom, mikor egyedül vagyok otthon. :)
Egyébként - ne mondjátok senkinek - látom és érzem a torna hatását. Még csak egy hete csinálom, de rengeteget változott a tartásom, lazábbak az izmaim, nem "áll be" a hátam, a vállam, mint néha szokott, és persze kezdenek kisebbedni a zsírpárnák. Eddig leginkább a hátamon, a csípőmön és a hasamon látom, hogy formálódik. Remélem, tartós és látványos változás lesz!
Nagyon ajánlom mindenkinek a tornázást! Semmi befektetés nem kell hozzá, csak egy kis idő, és az eredmény nagyon meggyőző! :)

posted under |

1 megjegyzés:

Szellőcske írta...

Akkor is tornászhatsz, ha én otthon vagyok. Nem kell szégyenlősnek lenni. Nem szoktam odanézni. Persze egyet értek, hogy jobb az ilyet megoldani egyedül. De ne én legyek az akadálya, ha úgy jön ki...
Úgyhogy megyek is tornászni, hogy mire hazaérsz, végezzek.
Hajrá!

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Monteverdi: Pur ti miro

http://www.youtube.com/watch?v=eKaguFGF_z0

Schütz duett Danival

Followers


Recent Comments